Welkom Awi en Mariska!

Afgelopen maand zijn er twee nieuwe collega’s gestart bij StudiJob Uitzendbureau. Mariska van Wilpe heeft Ryan van Bussel als directeur vervangen en Awi Groen is gestart als junior Consulent. Voor de nieuwsbrief hebben ze elkaar geïnterviewd:

Waar kom je vandaan / wat is je achtergrond?
Mariska: Waar zal ik beginnen? Ik ben geboren in Amsterdam en heb er ook gestudeerd aan de VU (Cultuur, Organisatie en Management).
Lang heb ik er echter niet gewoond, ben opgegroeid in Maarssen en woon nu in Utrecht. Ik heb nog wel veel familie wonen in Amsterdam. De rode draad in mijn loopbaan is HR, recruitment & arbeidsbemiddeling. Ik ben ooit gestart als HR-consultant en werd daarna al snel Recruitment Manager. In het verleden ben ik met name verantwoordelijk geweest voor Total Workforce Management (het werven en managen van vast en flex), zoals in mijn vorige functie als Manager van het Resource Center bij Visma-Raet. Deze ervaring heb ik zowel aan klant- als bureauzijde opgedaan.

Awi: Als geboren en getogen Amsterdammer woon en werk ik al mijn hele leven in onze prachtige hoofdstad. Na mijn middelbare schooltijd op het Vossius ben ik via een aantal omwegen (waarvan eentje me in m’n tussenjaar naar Israël leidde) beland bij de bachelor ASW aan de UvA. Vervolgens heb ik een klein uitstapje naar de provincie gemaakt voor een Sociologie master in Utrecht, om nu weer veilig thuis in Amsterdam bij StudiJob te werken.     

Hoe is je huidige situatie?
Mariska: Momenteel woon ik met veel plezier met mijn gezin in Leidsche Rijn/Utrecht. Ik heb twee kinderen. Mijn dochter Babet is 12 en mijn zoon Guus wordt binnenkort 9 jaar oud. Mijn partner Ivan is zelfstandig ondernemer; hij heeft een bloemenzaak in Maarssen.

Awi: Ik ben op dit moment rustig aan het settelen in de nieuwe wereld van het fulltime werken. Daarnaast hou ik in de weekends wel van een klein partijtje en ben ik na werktijd voornamelijk aan het sporten en eten.

Hoe ben jij bij SJ terecht gekomen?
Mariska: Ik zag de vacature via LinkedIn voorbijkomen. De reactietermijn was al verstreken, desalniettemin besloot ik om dat weekend toch een mail te sturen. Het resultaat is inmiddels bekend, vorige maand ben ik daadwerkelijk gestart!

Awi: Na mijn bachelor ben ik begonnen met werken bij de UvA via StudiJob en dat ben ik eigenlijk blijven doen. Toen ik de vacature voor Junior Consulent voorbij zag komen dacht ik, dat lijkt me wel wat en zodoende zit ik nu hier op kantoor.

Komen je verwachtingen overeen met de eerste indruk?
Mariska: Zeker! Het is inderdaad altijd maar de vraag of het beeld dat geschetst is overeenkomt met de werkelijkheid. StudiJob kwam over als een mensgericht bureau dat de groei en ontwikkeling van studenten wil stimuleren. Ik zie dat in de praktijk terug door enerzijds, de focus die er ligt op het bemiddelen van kennis(bij)banen. Anderzijds, is er veel aandacht voor coaching en training. In mijn eerste week hebben wij bijvoorbeeld samen al de training DiSC communicatie gevolgd. Dat was een leuke manier om elkaar en de studenten die wij bemiddelen te leren kennen. Verder zie ik een hecht, gedreven team dat doelgericht te werk gaat. Kortom: ik ben nog steeds heel enthousiast!

Awi: Dat valt tot nu toe vies tegen! Nee hoor, eigenlijk is het  werk precies wat ik ervan had verwacht, maar is het vooral de sfeer op kantoor die mijn verwachtingen overstijgt. Ik word nu nog voornamelijk ingewerkt, maar de mate van verantwoordelijkheid die ik daarbij al krijg en de werkzaamheden zelf zorgen ervoor dat ik elke dag met plezier op kantoor zit.
Waar zie je jezelf over 5 jaar?
Mariska: Uiteraard als Directeur van StudiJob. Over 5 jaar zijn we verder gegroeid zonder daarbij de persoonlijke aandacht voor student en opdrachtgever uit het oog te verliezen. Kunnen we veel nieuwe namen toevoegen aan ons klantenbestand en helpen wij nog meer studenten tijdens en na hun studie aan een interessante baan. Daarbij zijn we meegegaan met de technologische ontwikkelingen, waardoor we makkelijker en efficiënter werken en nog meer focus hebben op de werkzaamheden die daadwerkelijk toegevoegde waarde opleveren. 

Awi: Zoals het er nu naar uit ziet heb ik dan een mooie carrière binnen StudiJob gemaakt. Ik ben hier nog lang niet uitgekeken (zou ook wat zijn na anderhalve week) en krijg van het werk en de omgeving alleen maar meer zin om hier nog heel lang te blijven werken.

Waar kan ik je ‘s nachts voor wakker maken?
Mariska: Nergens voor, ik hou namelijk heel erg van een goede nachtrust. Nou ja, uiteraard mogen mijn kinderen mij altijd wakker maken. Verder word ik het liefst gestoord voor gezellige borrels/etentjes met vrienden of familie.

Awi: Ik ben altijd te porren voor een goede maaltijd of een lekker drankje, op elk tijdstip. De maaltijd wellicht wat minder als ik net gegeten heb, maar dat drankje kan er eigenlijk altijd nog wel bij.

Waar denk je in uit te gaan blinken / hoe ga jij het verschil maken?
Mariska: Ik neem de ervaring mee die ik tot op heden in de wereld van flexibele arbeid heb opgedaan. Dit zal in deze omgeving zeker van pas gaan komen. Verder heb ik vanuit feedback meegekregen dat ik gedreven te werk ga en met name opval vanwege mijn commerciële en communicatieve vaardigheden. Deze vaardigheden zet ik graag in om StudiJob verder te laten groeien!

Awi: Los van mijn talenten op de werkvloer, denk ik dat ik vooral een natuurlijk enthousiasme met me meebreng. Ik ben proactief in het aanpakken van nieuwe dingen of het afhandelen van bekende zaken. Hopelijk kan ik daarmee een mooi deel van de werklast hier oppakken, uiteraard altijd met een lach op mijn gezicht.

Wat verwacht je van mij?
Mariska: Dat je het leuk vindt om met en voor mensen te werken, zodat je goede relaties gaat opbouwen. StudiJob is een omgeving waar er sprake is van een open communicatie en je fouten mag maken. Daar leer je immers weer van en draagt bij aan je ontwikkeling. Maak dus alles bespreekbaar. Je bent net gestart met een frisse blik. Zou het leuk vinden als je de ideeën die je hebt en de kansen die je ziet die een bijdrage leveren aan het verbeteren en professionaliseren van onze dienstverlening met mij deelt. Tot slot; dat je uiteraard met plezier naar je werk gaat!

Awi: Ik heb eigenlijk nog nooit gewerkt in een omgeving waar de directeur (fysiek) zo dichtbij is en weet dus niet zo heel goed wat ik kan en mag verwachten. Ik zou het in ieder geval fijn vinden als ik met relevante zaken bij je terecht kan en dat dit andersom ook in een fijne, open sfeer gebeurt. Verder heb ik eigenlijk weinig verwachtingen, niet in negatieve zin, maar ik kijk vooral heel erg uit naar alles wat nog komen gaat en sta open voor alle nieuwe belevingen en veranderingen die je zal doorvoeren!

Tot slot
Mariska: Laten we over een jaar dit interview teruglezen en kijken waar we dan staan. Ik kijk uit naar onze samenwerking!
Awi: Gaan we doen. Ik ook!