De beste studieplekken van Amsterdam | StudiJob

De beste studieplekken van Amsterdam

Studeren en tegelijkertijd een bijbaan hebben kan heel pittig zijn. Om ruimte vrij te maken voor een bijbaantje, sport, vrienden of andere hobby’s is het belangrijk om efficiënt te studeren. De studieplek kan een hele grote invloed zijn op hoe je studeert, hoeveel je hiervan onthoudt en wat de kwaliteit is van het werk dat je hebt gemaakt. Daarom hebben wij de beste studieplekken onder elkaar gezet!

De beste studieplekken van Amsterdam 

Wat een goede studieplek is, is voor iedereen anders. Het belangrijkste is dat het een plek is waar je weinig afleiding hebt, want wanneer je je goed kunt concentreren, leer je het snelst en onthoud je het meest. Dus je studentenkamer kan een hele goede plek zijn als je goed leert met een muziekje op en onder een dekentje. Heb je toch wat meer peer pressure nodig waar je niet alleen maar YouTube-filmpjes gaat kijken? Dan hebben we voor jou de beste en leukste studieplekken van Amsterdam op een rijtje gezet!

De Openbare Bibliotheek

De OBA kan natuurlijk niet ontbreken op ons lijstje studieplekken. Met meerdere locaties in de stad en openbare toegang is de OBA misschien wel de toegankelijkste studieplek van de stad. De locatie Oosterdok is een hemel voor iedereen met een studie. Hier vind je stille plekken en plekken om te overleggen in het hele gebouw, daarnaast is de gehele vijfde verdieping ingericht om te studeren. Is Oosterdok net te ver weg voor jou? Er zijn nog 26 andere locaties in de stad!

De Hogeschool en de Universiteit

Studenten van de HvA en de UvA kunnen studeren bij de locaties van hun onderwijsinstelling. UvA-studenten kunnen natuurlijk terecht bij de Universiteitsbibliotheek, maar ook locaties als het P.C. Hoofthuis, de studiezolder in het Bushuis en Science Park zijn goede locaties om een keertje de boeken in te duiken. Studenten van de HvA kunnen bijvoorbeeld studeren in het Kohnstammhuis of het Wibauthuis. Probeer een locatie uit waar je normaal nooit les hebt om nieuwe studieplekken, locaties en de stad te ontdekken!

CREA Café

Studeer jij graag met een hapje en een drankje erbij? In Amsterdam zitten genoeg tentjes waar je met een kopje koffie of wat lekkers erbij mag studeren. Onze grote favoriet is CREA Café, waar je koffie, brownies en broodjes kunt kopen voor een studentvriendelijke prijs. Laat je wegzakken in de grote stoelen of ga lekker op het terras zitten als het lekker weer is, dit is zeker een van de beste studieplekken van de stad!

Het Concertgebouw

Studeer jij graag met muziek op? Voor de student die van een experimentele leersessie houdt, organiseert Het Concertgebouw eens per jaar een Study Session met live klassieke muziek. Klassieke muziek helpt goed bij de concentratie en voor een kleine bijdrage mag je met je laptopje komen studeren in de grote zaal onder het genot van een klassiek concert.

Gaat het jou nu lukken om geconcentreerd al je studiewerk af te krijgen en ben je opzoek naar een bijbaan voor naast je studie? Bekijk dan onze vacatures of schrijf je in! 

Op zoek naar een baan met impact?

Enthousiast geworden over StudiJob? Kijk snel naar onze vacatures! Zo heb je voor je het weet een (bij)baan waardoor je zowel op persoonlijk- als op professioneel vlak groeit. Staat de beste match er niet tussen? Schrijf je dan in en ontvang de nieuwste vacatures direct in je inbox!

Check de vacatures Schrijf je in

Contact

Heb je vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

E-mail Bellen
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×