Hoe eerlijk is jouw werkplek? Dag van Fatsoenlijk werk | StudiJob

Hoe eerlijk is jouw werkplek? Doe de check!

Vandaag is het de Internationale Dag voor Fatsoenlijk Werk. Hoewel het wellicht een tikkeltje serieus lijkt, draait het eigenlijk gewoon om ervoor te zorgen dat iedereen een eerlijke kans krijgt op een goede baan.

Wat betekent eerlijk werk?

Eerlijk werk betekent dat je een baan hebt waar je fatsoenlijk van kunt leven. Je krijgt eerlijk betaald, hebt veilige werkomstandigheden en wordt behandeld met respect. Het gaat erom dat iedereen dezelfde kansen en rechten heeft op het werk.

Waarom is eerlijk werk belangrijk?

Nou, sommige mensen krijgen veel minder betaald dan anderen, vanwege gender óf gewoon omdat ze een grotere mond hebben terwijl de werkzaamheden hetzelfde zijn. Dat is niet eerlijk, toch? Daarom is deze dag in het leven geroepen om te praten over eerlijkheid op het werk en hoe we ervoor kunnen zorgen dat iedereen gelijke kansen krijgt.

Hoe ziet StudiJob dit? 

Als uitzendbureau vinden we het niet alleen belangrijk om op onze eigen werkvloer eerlijke rechten te hebben, maar ook om eerlijk om te gaan met jullie, de potentiële kandidaten voor onze opdrachtgevers. Daarom gaan alle medewerkers van StudiJob akkoord met ons antidiscriminatiebeleid en is dit binnen onze organisatie een belangrijk thema dat vaak besproken wordt. Dit is essentieel bij het selecteren van kandidaten voor onze opdrachtgevers.

Doe de check! Is jouw werkplek eerlijk?

Heb je wel eens goed rondgekeken op je eigen werkplek? Als je werkplek aan alle vinkjes voldoet, ben je al goed op weg!

Krijg je eerlijk betaald en is er geen discriminatie op het werk?
Is het veilig op je werk, en doen ze hun best om ongelukken te voorkomen?
Behandelen ze je met respect en mag je zeggen wat je denkt zonder dat je bang hoeft te zijn?
Hebben alle medewerkers dezelfde kansen om te leren en beter te worden in hun werk, ongeacht wie ze zijn?
Neemt het management klachten serieus en lossen ze problemen goed op?

Meer weten of twijfels over of je werkplek wel eerlijk genoeg is? Ga naar de website van de Nederlandse Arbeidsinspectie.

Kortom, eerlijk werk is belangrijk voor iedereen. Laten we samenwerken om ervoor te zorgen dat iedereen dezelfde kansen krijgt en fatsoenlijk kan werken.

Op zoek naar een baan met impact?

Enthousiast geworden over StudiJob? Kijk snel naar onze vacatures! Zo heb je voor je het weet een (bij)baan waardoor je zowel op persoonlijk- als op professioneel vlak groeit. Staat de beste match er niet tussen? Schrijf je dan in en ontvang de nieuwste vacatures direct in je inbox!

Check de vacatures Schrijf je in

Contact

Heb je vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

E-mail Bellen
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×