14 essentiële tips voor een succesvolle sollicitatie | StudiJob

14 Essentiële tips voor een succesvolle sollicitatie

Het zoeken en vinden van een passende bijbaan kan best lastig zijn, je hebt jezelf vast ooit de vraag gesteld hoe je dat precies moet aanpakken. Daarom nemen we jou in deze blog mee door het hele sollicitatieproces. We geven je tips over het vinden van een passende vacature, hoe je als kandidaat kan uitblinken en we geven we je de insider tips van onze consulenten. Ben je benieuwd naar onze handige tips? Lees dan snel verder!

Een passende bijbaan vinden

Waar moet je beginnen? In Amsterdam is er een overvloed aan vacatures, vooral voor studenten. Het kan daarom lastig zijn om te weten waar je naar zoekt. Hieronder staan drie belangrijke vragen die jou kunnen helpen om vacatures te filteren, zodat je de bijbaan vindt die bij jou past!

1. Wil je zelf kunnen kiezen waar en wanneer je werkt? Of vind je het fijner om op vaste dagen op een plek te werken? Bedenk voor jezelf hoe hybride je wil werken in je bijbaan.
2. Liever in Amsterdam werken? Of vind je het juist leuk om een keertje buiten de hoofdstad te zijn voor je baan? Hoe ver zou je maximaal willen reizen?
3. Je kunt ervoor kiezen om een bijbaan te nemen die niet studie gerelateerd is, of wil je toch liever je cv een boost geven?

Jezelf laten uitblinken

Je hebt nu een geweldige vacature gevonden, maar hoe ga je ervoor zorgen dat je de kandidaat wordt die het bedrijf direct wil aannemen? Met onderstaande tips zorg je ervoor dat je uitblinkt tussen alle andere studenten en starters, zodat je jouw X-factor door kan laten schijnen:

1. Doe onderzoek naar het bedrijf. Een mooi cv en motivatiebrief zijn altijd een goede start, maar kandidaten die onderzoek hebben gedaan over het bedrijf zullen altijd uitblinken.
2. Personaliseer je cv naar de functie. Je cv is de eerste indruk die opdrachtgevers van jou krijgen. Door je ervaringen te benadrukken die te maken hebben met de vereisten van de functie waarvoor je solliciteert, val je meer op.
3. Laat je creativiteit zien. Creativiteit is een zeer gewilde vaardigheid bij opdrachtgevers, omdat dit vaak leidt tot meer innovatie en samenwerking. Dus bedenk een manier om je creativiteit te laten zien op je cv of motivatiebrief.

Een laatste check van je cv

Wanneer je solliciteert op een bijbaan, moet je cv natuurlijk helemaal in orde zijn. Heb je je ideale bijbaan gevonden en heb je je cv aangepast naar de functie? Loop je cv dan nog één laatste keer na met onze cv checklist om kleine onhandige foutjes te voorkomen:

1. De informatie is up-to-date.
2. Er staat een recente foto op.
3. De contactgegevens kloppen.
4. Je cv staat in de juiste taal.
5. Je cv is opgeslagen als pdf.

Gouden tips voor je sollicitatiegesprek

Heb je alles af kunnen afvinken? Dan is je cv helemaal klaar om te versturen! Als je uiteindelijk op gesprek mag komen bij dat toffe bedrijf in het centrum van Amsterdam, hebben we nog drie laatste insider tips voor je sollicitatiegesprek van onze eigen consulenten!

1. Zoek uit met wie je het gesprek aangaat en weet waar het bedrijf voor staat.
2. Zorg dat je bij alle competenties van de opdrachtgever een voorbeeld hebt.
3. Oefen je sollicitatiegesprek een paar keer en heb gewoon een beetje vertrouwen in jezelf.

Nu heb je al onze tips voor een succesvolle sollicitatie. Wil je ze allemaal een keer uitproberen? Dan kan je solliciteren op één van onze vacatures of zelfs een open sollicitatie versturen.

Op zoek naar een baan met impact?

Enthousiast geworden over StudiJob? Kijk snel naar onze vacatures! Zo heb je voor je het weet een (bij)baan waardoor je zowel op persoonlijk- als op professioneel vlak groeit. Staat de beste match er niet tussen? Schrijf je dan in en ontvang de nieuwste vacatures direct in je inbox!

Check de vacatures Schrijf je in

Contact

Heb je vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

E-mail Bellen
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×