Hoe is het om bij StudiJob te werken? | StudiJob

Van stagiair tot consulent: onze collega Betül

Collega Betül begon ooit bij StudiJob ‘gewoon’ als stagiair. In een kort interview vertelt ze over haar reis tot vaste collega en hoe ze die tijd, maar ook haar werk nu, ervaart!

“Bij StudiJob krijg je de kans om te ontwikkelen op jouw manier.”

Hoe is het om bij StudiJob te werken? We vroegen het Betül, onze geliefde collega die hier vijf jaar geleden stage liep om daarna terug te keren als consulent. Sinds juni 2021 is ze hier weer volop aan het werk. In een kort interview, gehouden bij ons op kantoor op de lekkere loungebanken, blikt ze terug op haar tijd als stagiaire en vertelt ze ons hoe StudiJob (niet) is veranderd in de tussentijd. Wat kunnen we leren van haar loopbaan tot nu toe?

“StudiJob geeft je de kans om dingen te doen die jij wil leren”

Ik heb hier 10 maanden stage gelopen met de zomer ertussen, dus een jaar in totaal. Ik had het ontzettend naar mijn zin bij StudiJob! De collega’s zijn heel open en leuk en je krijgt veel complimenten als je iets goeds doet, die waardering is heel fijn. 

StudiJob laat je ook heel veel nieuwe dingen leren en ze gaven me de kans om de dingen te doen die niet op mijn lijst stonden van school. Het is niet noodzakelijk om intakegesprekken te voeren en gesprekken met klanten te hebben, maar dat mocht ik dus toch doen. Dat vind ik wel heel leuk, die vrijheid. Ik weet zelfs nog dat ik het eerste groepsgesprek als stagiair heb gedaan en dat waren gelijk twaalf studenten!

“Het vooruitzicht van hier werken gaf me de motivatie verder te studeren”

Na mijn stage wilde ik hier heel graag blijven, maar dat kon toen niet omdat StudiJob graag een hbo’er wilde hebben. Dus Nan, onze manager, zei: ‘Ga HBO doen, studeer af en kom dan weer terug bij StudiJob.’ Dat blijft dan hangen in je achterhoofd. Zelf had ik nooit echt het idee dat ik wilde doorstuderen, maar door het stage lopen hier, kwam ik met heel veel collega’s en uitzendkrachten in contact die hbo- en wo-geschoold waren. Dat gaf mij de motivatie om verder te studeren en dat heb ik toen gedaan. Daarna ben ik nog een stage gaan lopen en heb ik even bij WPG gewerkt in de Wibautstraat voor een zomerklus. Ook daar wilde ik blijven maar dat kon niet, want toen wilde StudiJob mij terug!   

“Ik had mijn scriptie nog niet ingeleverd, of ik werd al gebeld!”

Ik was bezig met mijn afstudeerstage en ik had mijn scriptie nog niet ingeleverd of Gijs had mij al gebeld, dus dat was een hele goede timing! Een paar dagen later ben ik op gesprek gekomen op kantoor. Dat is dan gewoon een intakegesprek, maar wel specifiek voor de functie van consulent. Het gesprek is erg op werkzaamheden gericht, terwijl ik als stagiair vooral gevraagd werd wat ik wilde leren. Voor mij is StudiJob totaal niet veranderd, terwijl er toch collega’s weg zijn gegaan en bij zijn gekomen. Ik zie de sfeer en mentaliteit van StudiJob nu, wel echt hetzelfde als 4 á 5 jaar geleden. En dat is een sfeer waar je voor terugkomt!

“Bij het eerste gesprek geef je aan wat je wil gaan doen, dat zijn nu mijn taken”

Ik wil eigenlijk altijd al bij StudiJob terugkomen, sinds het aflopen van mijn stage. Ik dacht: ‘als ik afgestudeerd ben, dan ga ik het weer proberen en ik kijk wel verder als dat niet lukt.’ Vooral dat de sfeer bij StudiJob hetzelfde is na al die jaren maakt dat ik hier weer wil werken. Ook de werkzaamheden zijn belangrijk. Ik was tijdens mijn stage voornamelijk de contactpersoon voor de uitzendkrachten, maar nu doe ik ook klanten en vacatures. In het intakegesprek geef je ook aan wat je zelf wil gaan doen, bijvoorbeeld werving en selectie. Ik wil wel het aanspreekpunt van de uitzendkrachten blijven, maar daarnaast ook contact onderhouden met de klanten en de vacatures bijhouden. Ik wil gaan searchen en meer recruitment doen. Heel veel taken dus, die nu allemaal bij mijn functie horen!

“Als je ergens graag wil werken, onderhoud dan altijd het contact”

Ik heb heel veel contact gehouden met StudiJob, dus ook al was ik klaar met mijn stage, ben ik wel gaan werken via StudiJob of bleef ik praten met de contactpersoon van StudiJob. Ik weet nog toen ik klaar was met mijn stage, dat ik op borrels bleef komen of als eerste de kerstcadeaus kwam ophalen. Plus, ik werkte ook lange tijd hier om de hoek, dus dat maakt het makkelijk om even langs te komen en gedag te zeggen. Ik was en ben echt een StudiJob-fan. Ik denk dat contact houden met het bedrijf waar jij aan de slag wil, dus erg belangrijk is. Daarnaast adviseer ik je om ergens stage te lopen waar er veel nieuwe dingen te leren zijn!

Op zoek naar een baan met impact?

Enthousiast geworden over StudiJob? Kijk snel naar onze vacatures! Zo heb je voor je het weet een (bij)baan waardoor je zowel op persoonlijk- als op professioneel vlak groeit. Staat de beste match er niet tussen? Schrijf je dan in en ontvang de nieuwste vacatures direct in je inbox!

Check de vacatures Schrijf je in

Contact

Heb je vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

E-mail Bellen
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×