6 tips om betere doelen te stellen op je werk | StudiJob

6 tips om betere doelen te stellen op je werk!

Het is van belang om doelen te stellen op je werk. Het hebben van een doel geeft je motivatie en richting om ergens naartoe te werken, wat erg kan bijdragen aan jouw werkgeluk en persoonlijke ontwikkeling. In dit artikel geven we jou tips over hoe je het best een doel kunt opstellen en hoe je vervolgens met je doelen kunt omgaan op je werk.

6 tips om betere doelen te stellen op je werk!

Het stellen van doelen op je werk helpt bij het krijgen van richting in je carrière. Heb jij je doelen helder, dan weet je waar je naartoe wilt werken en waarom. De motivatie die je hiervan krijgt draagt bij aan je werkgeluk, voldoening en persoonlijke ontwikkeling.

Het hebben van een doel op je werk is dus niet niks. Weet jij niet zo goed hoe je om moet gaan met je wensen voor je loopbaan? Dan hebben wij voor jou deze 6 tips om betere doelen te stellen op je werk. Met deze tips zul je je wensen weten te verwoorden, ze niet uit het oog verliezen en natuurlijk behalen!

1. Begin met het doen van onderzoek

Begin met het doen van onderzoek naar je nieuwe doelen. Heb jij als nieuw doel een salarisverhoging of een promotie? Begin met het doen van onderzoek om te kijken wat je kunt verwachten en hoeveel je kunt vragen. Hier zijn verschillende online tools voor, zoals de online salarischecker van Randstad.

Of heb jij een nieuwe baan als doel? Begin dan met kijken wat jouw nieuwe droombaan inhoudt, wat voor vacatures er beschikbaar zijn en hoe je hiervoor het best kunt solliciteren. Een goed begin is het halve werk!

2. Zorg dat jouw doel goed bij jou past

Onze eerste tip is om je doel goed bij jou te laten passen. Dit klinkt misschien simpel, maar hier is veel zelfkennis voor nodig. Het belangrijkste wat je je af moet vragen is wat je precieze wensen zijn om volledig achter je doel te kunnen staan. Je kunt hier een keer goed voor gaan zitten en op te schrijven wat in je opkomt.

Wanneer je een idee hebt van wat je graag zou willen bereiken, is het belangrijk om een doel te kiezen waar je naartoe kunt werken met jouw sterke kanten. Wanneer je uit gaat van je sterke kanten weet je dat een doel goed bij jou past en weet je hoe je het bereiken van dit doel kunt aanpakken.

3. Schrijf je doelen op

Maak je doelen concreet en schrijf ze op! Door je doelen op te schrijven kun je op elk moment teruglezen wat je doel is, waarom je dit doel hebt opgesteld en wat je moet doen om dit doel te bereiken. Het kunnen teruglezen van een doel kan helpen wanneer je jouw doel uit het oog begint te verliezen of als je even terug wilt naar je originele doelstelling wanneer de weg er naartoe net iets te hectisch begint te worden. Dit kun je doen met pen en papier of met online notitieprogramma’s, zoals Google Keep of OneNote.

4. Deel je doelen op in kleine stapjes

Wil je graag een promotie of wil je wisselen van baan? Dat kan in eerste instantie nogal veel zijn om aan te beginnen. Bedenk daarom hoe je je doelen kunt opdelen in kleinere, haalbare stapjes. Op deze manier kan het makkelijker zijn om te beginnen aan het bereiken van je doelen. Een kleiner stapje is immers sneller gezet dan een hele grote.

5. Maak je doelen tijdsgebonden

Spreek een tijd met jezelf af wanneer je wilt evalueren hoe het gaat met het behalen van je doelen. Dit hoeft natuurlijk geen grote deadline te zijn waar je al je doelen moet hebben behaald. Kijk bijvoorbeeld eens in de twee weken hoe je kleine stapjes zet richting het behalen van je doel, of dit effectief is en of je de goede kant op gaat. Op deze manier motiveer je jezelf om goed aan de slag te gaan!

Wil jij wat meer begeleiding bij het plannen? Bekijk onze training effectief plannen via: www.studijob.nl/effectief-plannen-timemanagement/

6. Houd je voortgang bij

Houd je voortgang van het behalen van je doelen bij. Tijdens je evaluatiemomenten kun je opschrijven welke kleine stapjes je in de tussentijd hebt gedaan om dichter bij je doelen te komen. Schrijf op wat hier goed aan is gegaan en wat je misschien zou moeten veranderen. Op deze manier houd je je voortgang overzichtelijk!

Nu heb je alle tools in huis om je eigen doelen op te stellen en hiermee aan de slag te gaan. Is jouw volgende doel je nieuwe droombaan vinden? Bekijk dan onze vacatures of schrijf je in! 

Op zoek naar een baan met impact?

Enthousiast geworden over StudiJob? Kijk snel naar onze vacatures! Zo heb je voor je het weet een (bij)baan waardoor je zowel op persoonlijk- als op professioneel vlak groeit. Staat de beste match er niet tussen? Schrijf je dan in en ontvang de nieuwste vacatures direct in je inbox!

Check de vacatures Schrijf je in

Contact

Heb je vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

E-mail Bellen
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×