MKB Netwerkevent

Gezien onze focus op o.a. het MKB is StudiJob verbonden aan het platform MKB Amsterdam. Ook dit jaar werd er een editie van de MKB Lenteborrel georganiseerd. Het centrale thema van het evenement is: ‘Nieuwe Energie in het MKB!’ Speciale gasten waren aanwezig om over dit veelbesproken en belangrijke thema te praten. Denk daarbij aan de klimaatdoelstellingen, de CO2-tax en Provinciale Statenverkiezingen.

Voorafgaand aan het plenaire programma werden er themasessies georganiseerd aan netwerktafels. Hierdoor kon je kennismaken met collega-ondernemers en werd er in een informele setting in gesprek gegaan over een bepaald MKB onderwerp. Ik ben aangeschoven bij een tafel over video marketing. Het was interessant om te horen hoe steeds meer organisatie gebruik maken van mobile video marketing en wat wij daar als StudiJob van kunnen leren.

De avond werd afgesloten met een netwerkborrel, vanuit de skybox van de Johan Cruyff Arena zeker geen straf. Voordat iedereen zich naar de borrel ging, werd er eerst nog interessante discussie gevoerd tussen Jacco Vonhof (voorzitter MKB Nederland), Doekle Terpstra (voorzitter Techniek Nederland) & Marieke van Doorninck (wethouder Duurzaamheid, Gemeente Amsterdam).

Vanuit het MKB blijkt er onrust te zijn over wetgeving dat doorgevoerd gaat worden, denk daarbij de klimaatdoelstellingen. Het MKB voelt zich over het algemeen niet meegenomen in deze plannen en moet nu dealen met de uitkomsten hiervan. De wethouder geeft juist aan dat de doelstellingen dienen om richting te geven en er juist samen met het MKB invulling en wilt geven.

De heer Terpstra pleitte voor een herinrichting van ons onderwijssysteem. Want, het ideale plaatje van havo/vwo naar een universitaire bachelor en wellicht zelfs master, sluit niet meer aan op de vraag vanuit de markt. Op dit moment is er al een groot tekort aan technisch geschoolde arbeidskrachten en de verwachting is dat dit alleen maar zal toenemen. Zijn oplossing: maak een start om het middelbaar onderwijs meer aan te sluiten op deze behoefte. Met andere woorden: een meer technische havo/vwo opleiding.

De borrel kwam op het juiste moment, er was namelijk genoeg stof om over na te praten. Daarnaast lopen er op dit evenement altijd genoeg interessante personen rond, wie weet kunnen we daarom binnenkort een aantal nieuwe opdrachtgevers verwelkomen binnen StudiJob.