De eerste weken van Rajender bij StudiJob

Mijn naam is Rajender Lindenberg. Ik ben 19 jaar oud en op dit moment loop ik stage bij StudiJob. Momenteel zit ik in mijn derde en tevens laatste jaar van mijn opleiding HR-medewerker aan het ROC locatie Zuid.

StudiJob ken ik via Stephanie, die ik heb ontmoet op de stagemarkt bij mij op school. Er was meteen een klik en we hebben een goed half uur staan praten over de stagemogelijkheden bij Studijob. Vlak daarna heb ik mijn motivatiebrief geschreven en mijn CV naar Stephanie toegestuurd. Een week later mocht ik op sollicitatie gesprek komen bij Stephanie en Nan. Dit tweede gesprek op locatie heb ik als zeer prettig ervaren. Ik ontving een warm welkom en een dag later werd ik opgebeld met het nieuws dat ik was aangenomen en dat ik ook uitgenodigd werd voor de gezamenlijke lunch. Een warmer welkom kan je je als toekomstig stagiair niet wensen toch?

Het meemaken van het 20-jarig jubileumfeest van StudiJob was in de vierde week al meteen een bekroning op mijn stageperiode. Nogmaals, beter kan je het niet treffen. Een leuke avond met je nieuwe collega’s draagt in mijn optiek zeker bij aan een fijne sfeer op de werkvloer.

De academische omgeving is als MBO ’er natuurlijk even wennen. Het woord ‘faculteit’ bijvoorbeeld,  geen idee wat het inhield. Maar na het raadplegen van onze beste vriend Google was dit kleine vraagje al snel een weet. De ‘razendsnelle’ start zoals mijn collega’s het beschrijven, die ik heb gemaakt heeft voor mij heel veel bijgedragen aan mijn begrip. Voor nu kijk ik uit naar rest van mijn stageperiode die tot ongeveer Juni 2020 zal duren.

In de eerste paar weken heb ik al mega veel geleerd zoals contractgesprekken voeren, Jobs aanmaken en vragen van uitzendkrachten over de telefoon beantwoorden. Wat voor mij met inmiddels drie jaar callcenter ervaring geen hogere wiskunde is.

Mijn conclusie is dan ook dat ik het bij StudiJob niet beter had kunnen treffen en dat deze stage voor de rest van mijn carrière een bepalende rol zal blijven spelen. Na mijn MBO wil ik graag door naar het HBO, ook daarin doe ik hier op de werkvloer veel inspiratie op wat betreft studiekeuze. Toegepaste psychologie, HR en communicatie behoren allemaal tot de mogelijkheden. Maar voor nu eerst mijn MBO afmaken en een leuke tijd bij StudiJob tegemoet gaan!