Afscheid Ryan van Bussel

Ryan heeft begin dit jaar afscheid genomen van StudiJob en hier blikken we graag op terug.

Op 34 jarige leeftijd begon Ryan haar StudiJob carrière. Als dochter uit een ondernemersgezin was het een mooie uitdaging om aan het roer te staan van een jonge onderneming. Omdat StudiJob nog in de kinderschoenen stond heeft zij deze organisatie op een innovatieve manier kunnen vormgeven. Zo zorgde zij ervoor dat StudiJob ging van een ouderwetse kaartenbak met kandidaten naar een digitaal systeem waarin kandidaten vliegensvlug gematcht konden worden. Ook ontstond tijdens de keukentafelsessie het vernieuwende  idee voor Diamonds in the Cloud. De maatschappelijke betrokkenheid van StudiJob past daarnaast goed bij Ryan. Zo vloeit een gedeelte van de winst van StudiJob terug in onderzoek, onderwijs en valorisatie.

Haar tijd bij StudiJob leerde haar meebewegen met de veranderende conjunctuur en hier op een creatieve manier op in te spelen. In tijden van arbeidsmarktkrapte richtte zij bijvoorbeeld een loopbaanunit op om zo talent nog meer te binden. Ze heeft het altijd zalig gevonden om met studenten te werken en in deze doelgroep te investeren. Een van de mooiste herinneringen aan haar tijd bij StudiJob was het winnen van de aanbesteding bij OIS. Deze aanbesteding zorgde namelijk voor interessante (bij)banen zoals onderzoeksmedewerkers. Door het aantrekken van veel interessante opdrachtgevers wist Ryan de Zakelijke Dienstverlening op de kaart te zetten.

Ryan vindt het belangrijk om medewerkers te empoweren en zelf de verantwoordelijkheid te laten nemen. Samen met Nan voerde zij een vorm van  Holacracy door als managementstijl. De leidinggevende heeft in deze stijl een meer coachende rol en de teams zijn zelfsturend. Binnen StudiJob is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en begeleiding. Daarnaast heerst er altijd een open bedrijfscultuur waarin iedereen veel met elkaar deelt. StudiJob heeft voor Ryan altijd gevoeld als een familie. Regelmatig kreeg zij terug van oud-medewerkers dat zij hierna nooit meer zo’n leuke werkgever hebben gehad ;-).

StudiJob heeft haar altijd jong gehouden. Toch had zij altijd de intentie om StudiJob rond haar 50e los te laten. Zij wilde namelijk altijd aansluiting houden met de studenten en consulenten. Ryan is ook directeur van ProActief. Ze besloot dat het na tien jaar leiding geven aan twee organisaties tijd was  om haar eigen vitaliteit op de eerste plaats te zetten. Bovendien gunt ze het iemand anders om leiding te geven aan deze mooie club – tijd voor de volgende generatie ;-).

Na ruim 20 jaar StudiJob gaat Ryan zich daarom volledig  focussen op ProActief en zich meer  verdiepen in loopbaancoaching.

 

Lieve Ryan, bedankt voor het fantastische StudiJob dat je samen met collega’s hebt neergezet! Bedankt voor je mooie schilderij. Gelukkig zit ProActief om de hoek en zullen we ongetwijfeld nog vaak bij elkaar naar binnen wandelen ;-).