Trainingen van StudiJob

Op deze pagina vind je informatie over trainingen die StudiJob Uitzendbureau voor haar uitzendkrachten organiseert:

StudiJob is een studentenuitzendbureau dat de groei en ontwikkeling van een student wil stimuleren gedurende zijn werkzaamheden voor StudiJob. Deze groei en ontwikkeling kan behaald worden door middel van persoonlijke coaching, persoonlijke ontwikkelingstrainingen en specifieke vaardigheidstrainingen. Deze coaching c.q. trainingen zorgen dat een student die heeft gewerkt voor StudiJob niet alleen werkervaring heeft opgedaan maar ook gegroeid is op het gebied van bijvoorbeeld communicatie, persoonlijke effectiviteit, doelen stellen, zelfkennis, etc., zodat hij of zij goed voorbereid de arbeidsmarkt op kan.

Een uitzendkracht die aan het werk is via StudiJob kan kosteloos aan deze trainingen of coaching deelnemen.

Interesse? Dan mag je je aanmelden of mailen voor meer informatie op het volgende emailadres: dorrit@studijob.nl.

Planning:

5 maart: DiSC Communicatietraining

16 april: Personal Branding

14 mei: LincXperience

25 juni: Effectief Plannen

9 juli: DiSC Communicatietraining

Overzicht trainingen

De DiSC communicatietraining

 • Gebeurt het jou ook wel eens dat je durft te zweren dat je de boodschap goed hebt overgebracht, maar dat het niet bij de ander is aangekomen zoals jij het bedoelde?
 • Of dat je collega je na het weekend niet eens vraagt wat je hebt gedaan, maar na een korte begroeting  via het koffiezetapparaat doorloopt naar zijn computer, om zich direct op zijn werk te storten? Hoe onbeleefd!
 • En dan die collega, die je vol onbegrip zit aan te kijken wanneer je een simpele vraag stelt, omdat je zogenaamd niet genoeg details hebt meegegeven. Hoe vermoeiend!
 • En dan zijn er ook van die collega’s die zich als ongeleide projectielen luidruchtig door het kantoor bewegen, en van de hak op de tak springen, zonder dat er een touw aan vast te knopen is voor andere mensen. Deze mensen zijn toch nooit in staat om hun resultaten te bereiken?

Is bovenstaande herkenbaar?
Tegenwoordig noemt men zichzelf vaak communicatief vaardig, maar wat betekent dat nou precies? Communicatie gaat er uiteindelijk om, dat de boodschap bij de andere persoon aankomt zoals jij het bedoelt, en dat blijkt in de praktijk toch vaak niet het geval te zijn. Verschillende mensen hanteren verschillende communicatieprofielen, met als hoofdprofielen D, i, S, C. Zonder dat men zich daarvan bewust is, vormt de aanwezigheid van verschillende communicatieprofielen de basis voor veel van de problemen die men ervaart tijdens allerlei vormen van interactie.

Resultaten
In deze training kom je erachter welke communicatieprofielen er zijn, welk profiel je zelf hebt en wat de kenmerken zijn van elk profiel waardoor je beter in staat bent te schakelen tussen de verschillende communicatieprofielen. Na deze training zul je succesvoller zijn in resultaatgericht communiceren, en zul je beter in staat zijn je eigen potentieel en dat van anderen naar boven te halen.

Effectief plannen, no stress, wel succes!

Overzicht krijgen in jouw studieplanning of werkzaamheden ? Beter leren plannen? Meer ‘nee’ durven zeggen? In de workshop  “Effectief plannen” ga je aan de slag met praktisch inplannen van jouw studie en werk om zo makkelijker je tentamens te halen en ook je doelstellingen in je werk. Je krijgt tools die je kunt inzetten om je aan deze planning te houden en om zo jouw resultaten te behalen. Dus: meer rust in je studie, werk en in je hoofd en meer ruimte voor fun!

In deze training ga je:

 • je studie en/of werk inplannen met behulp van een specifieke planningsmethodiek;
 • ontdekken welke tools op jou van toepassing zijn om effectiever te studeren of te werken;
 • leren ‘nee’ te zeggen, keuzes maken, werk delegeren, hulp vragen;
 • oefenen met gedrag om effectiever te werken.

Voorafgaand aan de training is er een tweetal huiswerkopdrachten: signaleren van jouw tijdverstoorders en je resultaatafspraken met betrekking tot je studie of met je werkgever in kaart brengen.

Concreet sluit je de training af met:

 • Een resultaatafspraak van je studie of werk ingepland volgens de nieuwe planningsmethodiek;
 • Tools om al je resultaatafspraken in te plannen;
 • Tips om effectiever te werken.

De training duurt een dag, van 9.00 tot 16.30 uur. Je krijgt van te voren huiswerk en de trainer doet een telefonische intake met je.
Deze workshop kent een maximum van 10 deelnemers. Dus wees er snel bij! Mail naar nan@studijob.nl.

Personal Branding

Op een arbeidsmarkt waar steeds meer genetwerkt wordt voor een baan en informatie ingewonnen wordt over de inhoud van een functie, is persoonlijke profilering erg belangrijk. Als je iets wilt bereiken zal je dat gegund moeten worden en dat kan onder meer bereikt worden door een goede presentatie van jezelf (personal branding).
Veel mensen associëren persoonlijke profilering met arrogantie, te “Amerikaans”, jezelf teveel op de voorgrond plaatsen. Velen ondervinden aarzelingen bij zelfpresentatie. Anderen grijpen meteen naar de inhoud. Als de verlegenheid en/of weerstand een beetje overwonnen is blijkt dat ze in hun presentatie geen rekening houden met de ontvanger/ publiek aan wie ze zich presenteren. Wat wil diegene horen?

Kortom; Je krijgt handvatten om inhoud te geven aan jouw samenvatting op LinkedIn, jouw persoonsprofiel in jouw CV, het benoemen van je skills in een netwerk- of sollicitatiegesprek en jouw persoonlijke pitch.

Doel van deze workshop is dat je zicht krijgt op je eigen kennis, vaardigheden en houding. Op deze wijze wordt jouw professionele profiel helder voor je.  Dit ga je doen aan de hand van oefeningen en feedback.
Het resultaat is dat je aan het einde van de dag een goed doortimmerd persoonlijk professioneel profiel hebt waarin elk woord, elke punt en komma er toe doen. Dit profiel kan gebruikt worden in een summary van LinkedIn, toegevoegd worden aan je CV en een basis vormen voor de vraag in een sollicitatiegesprek “Vertel eens iets over jezelf”.
De focus zal vooral liggen op het achterhalen van competenties ‘skills’ waar zoveel nadruk op ligt in de banenmarkt.

Programma
In een creatieve en actieve werksessie achterhalen we je professionele en persoonlijke verhaal. Je hebt vooraf huiswerk gekregen en brengt deze informatie in. Aan de hand van feedback maken we een selectie van je persoonlijke profiel en je schrijft je eigen professionele verhaal.
Aan het eind van de dag:

 • heb je inzicht in, wie ben ik en wat kan ik?
 • ben je je bewust van de noodzaak van netwerkgedrag
 • kun je dit toepassen in sollicitatiegesprekken

De training duurt een dag, van 9.00 tot 16.30 uur. Je krijgt van te voren huiswerk en de trainer doet een telefonische intake met je.
Deze workshop kent een maximum van 10 deelnemers. Dus wees er snel bij! Mail naar nan@studijob.nl.

LincXperience

De overgang van studeren naar werken kan best pittig zijn. Bovendien is de huidige arbeidsmarkt niet een hele makkelijke om in aan de slag te gaan. Tijdens je studie ben je daar misschien niet zo mee bezig, maar zodra je dat felbegeerde diploma in de pocket hebt ligt die arbeidsmarkt ineens voor je. Een plan kan dan handig zijn.

In deze training ga je:

 • de huidige situatie binnen jouw werkveld onderzoeken en in kaart brengen
 • ontdekken welke organisaties er zijn en hoe je deze kunt benaderen
 • een handvat krijgen om keuzes te maken richting een mogelijke ‘droombaan’
 • in kaart brengen welke stappen je hiertoe zou kunnen nemen

Deze training wordt vooraf gegaan door een LINC-test (Interesse- en Competentietest gebaseerd op de menstypen van de Amerikaanse psycholoog John Holland. Herkenbare uitslagen waar je snel stappen mee kunt zetten in je loopbaan). De uitslag wordt met je besproken en je krijgt dan een voorbereidingsopdracht voor de training.

Concreet sluit je de training af met:

 • 2 relevante keuzemogelijkheden op de arbeidsmarkt, of de mogelijkheden om jouw keuzemogelijkheden verder te onderzoeken
 • een overzicht met mogelijke hindernissen en hulpbronnen bij jouw arbeidsmarktroute
 • een overzicht van doelorganisaties en benadermogelijkheden

Coaching: verbeteren van de resultaten in je leven

Coaching is een effectieve vorm van persoonlijke begeleiding. De coachee leert, de coach ondersteunt dit leerproces. Het doel van de coaching is het vergroten van je persoonlijke effectiviteit, voorbij wat je gewend bent te doen.

 • Durf je doelen te stellen?
 • Weet je wat je wilt en zeg je wat je wilt?
 • Merk je dat je steeds tegen bepaalde dingen aanloopt?
 • Wil je meer/betere focus?

Wellicht is coaching dan wat voor jou.
Tijdens het intakegesprek kunnen we gezamenlijk kijken of coaching het antwoord op jouw vraag kan bieden. In dit eerste gesprek maken jij en de coach kennis met elkaar. Je spreekt verwachtingen naar elkaar uit en jouw ‘coachvraag’ wordt verkend. De coach legt tijdens dit gesprek de werkwijze uit, waarna je een beslissing kunt nemen of je het coachtraject wilt starten.
Tijdens de coaching werk je aan je houding, gewoontes en vaardigheden.

Dit doe je door middel van acties in de praktijk, in jouw leven. Alles in relatie tot jouw definitie van succes. De coach begeleidt je bij het internaliseren van methodes en het toepassen van gereedschappen. En samen vieren jullie de successen. Alles is gericht op het creëren van praktische resultaten in jouw leven. Een persoonlijke coachingstraject duurt 6 – 8 weken.
Meer informatie bij je consulent of bij Nan, 020- 535 3466 of nan@studijob.nl .