FAQ

Algemeen

Hoe kan ik mij inschrijven?

Hier is het inschrijfformulier waarmee je je kunt inschrijven.

Wat gebeurt er met mijn persoonsgegevens?

Die worden zorgvuldig in ons archief bewaard. Na de verplichte bewaartermijn worden deze ter vernietiging aangeboden.

Hoe kan ik mij uitschrijven?

Stuur een mail naar info@studijob.nl, dan melden wij je zonodig uit dienst en schrijven we je uit.

Wanneer kan ik StudiJob bereiken?

StudiJob is geopend op werkdagen tussen 8:45 en 17:15, bereikbaar op 020-5353460, en altijd door te mailen naar info@studijob.nl.

Contractvragen

Bouw ik pensioen op?

Als je 26 weken voor een uitzendorganisatie hebt gewerkt zonder onderbreking van een jaar, beginnen wij met afdrachten naar het STiPP Pensioenfonds. Je komt dan in de basisregeling. Na 52 weken in de basisregeling kom je in de plusregeling. Klik hier voor meer informatie.

Heb ik een opzegtermijn?

In de eerste 78 weken (Fase A) heb jij, zowel als de opdrachtgever een opzegtermijn van 1 dag. Daarna (Fase B en C) loopt deze termijn steeds verder op. Zie ook de cao voor Uitzendkrachten.

Hoe zit het met vakantiedagen?

Over je bruto uurloon bouw je 10,39% aan reservering voor vakantiedagen op. Deze reservering kun je gedurende je werk voor StudiJob opnemen naar eigen inzicht, in overleg met je opdrachtgever natuurlijk. Meer informatie staat hier.

Wat moet ik doen als ik ziek ben?

Als je onverhoopt ziek bent, bel dan je werkplek om dit te melden; bel daarna direct StudiJob op 020-5353460, alleen dan kunnen we je ziekmelding op tijd verwerken.  Bel in ieder geval vóór aanvang van de geplande werkzaamheden of workshop. Wij zijn vanaf 8:45 bereikbaar. Zie ook hier.

Wanneer heb ik recht op een reiskostenvergoeding?

Dat ligt eraan hoe dat bij je opdrachtgever is geregeld. Je kan het daar navragen. Ook bij ons natuurlijk! Bel 020-5353460.

Wat houdt fase A in?

Fase A is de meest felxibele vorm van werken; zowel voor de uitzendkracht als voor de opdrachtgever. Het komt erop neer dat je elk moment kan stoppen, of, als er geen werk meer is, dat je niet meer kan werken.
Na 78 gewerkte weken ga je over naar fase B.
Natuurlijk helpen we je dan graag aan een nieuwe baan. Kijk voor meer informatie in de cao voor Uitzendkrachten.

Wat houdt fase B in?

In Fase B is er meer vastigheid voor uitzendkracht en opdrachtgever. Je spreekt af hoe lang je aan de slag gaat en voor hoeveel uur per week ongeveer. Ook heeft een fase B contract een vaste einddatum. Fase B duurt maximaal 6 contracten binnen 4 jaar. Zie ook de cao voor Uitzendkrachten.

Loon en reserveringvragen

Hoe kan ik mijn gewerkte uren declareren?

Dat kan in e-UUR. De inloggegevens heb je ontvangen bij het tekenen van je contract. Mocht je hier vragen over hebben, bel dan even met: 020-535 3460.

Wanneer word ik uitbetaald?

We betalen elke woensdagochtend uit, zodat alle uitzendkrachten hun loon voor het weekeinde op hun rekening hebben. De declaraties dienen dan ook dinsdagmiddag voor 17:00 geaccordeerd te zijn. Om de accordeerder voldoende tijd te geven, is het van belang dat je uiterlijk maandagochtend je uren aanbiedt.

Wat zijn reserveringen?

Reserveringen bouw je op als percentage van je bruto uurloon. Hieruit kun je bijvoorbeeld vakantiedagen opnemen als je eens een dag vrij wil, maar wel je loon ontvangen. Klik hier voor meer informatie.

Wat kan ik allemaal zien op mijn loonstrook?

Op je loonstrook kun je zien wat je gegevens zijn, hoeveel uur je uitbetaald hebt gekregen, wat voor soort uren, hoeveel belasting je hebt afgedragen, hoeveel pensioen, en natuurlijk waar dat netto op neerkomt. Zie ook hier.

Ik kan geen werkbriefje invullen, wat nu?

In dat geval is waarschijnlijk iets op de achtergrond nog niet in orde, of is de oorspronkelijke einddatum bereikt. Neem contact op met 020-5353460, of mail naar je contactpersoon of naar info@studijob.nl.

Wat is loonheffingskorting?

Loonheffingskorting is een korting op je te betalen inkomstenbelasting waar elke werkende nederlander recht op heeft. Als je dit toe laat passen draag je dus minder lasten af over ongeveer de eerste €125,00 die je per week verdient. Let wel: je mag deze maar bij één werkgever tegelijk toe laten passen. Zie ook de website van de belastingdienst.

Hoe kan ik de reserveringen opnemen?

Je kunt reserveringen opnemen door in e-UUR een reserveringsbriefje aan te maken. Hoe dat in zijn werk gaat, staat hier. Ook kan het door te mailen. Geef aan hoeveel uren je op welke dagen precies op wil nemen. Hier staat meer informatie.

Trainingen

Welke trainingen kan ik volgen bij StudiJob?

We hebben een ruim trainingsaanbod voor onze uitzendkrachten. Zie deze pagina voor meer informatie.

Hoe kan ik me voor een training aanmelden?

Je kunt mailen naar Nan@studijob.nl, of bellen met 020- 535 3466. Meld je ruim van tevoren aan, anders heb je kans dat de training vol is.

Ik heb een vraag over de trainingen, bij wie moet ik zijn?

De vestigingsmanager Nan Uijtdewillegen is eerste aanspreekpunt voor de trainingen en de coaching. Zij verzorgt zelf ook verschillende trainingen.
Je kunt mailen naar Nan@studijob.nl, of bellen met 020- 535 3466.