In 7 stappen door je sollicitatieproces heen! | StudiJob

In 7 stappen door je sollicitatieproces heen!

Op zoek naar een baan? Best een spannende periode! Je ontkomt er dan bijna niet aan om te solliciteren. Je brengt in kaart wat jouw goede punten zijn, maar ook wat je kunt verbeteren. Kun je dit goed overbrengen in jouw motivatiebrief? Wie weet word je uitgenodigd op gesprek. Hoe pak je dit dan aan? En… wat zijn de vervolgstappen als je door alle rondes heen bent? Op al die vragen geven wij antwoord. Na deze 7 stappen ben jij er helemaal klaar voor. Let’s go!

Stap 1: Op zoek naar werk & inschrijven
Je bent op zoek naar werk, maar hoe pak je dit aan?
Voordat je alle sollicitatiebrieven uit gaat sturen is het belangrijk om stil te staan bij wat je te bieden hebt. Wat zijn jouw kwaliteiten en wat zou je nog kunnen verbeteren? Word je hier bewust van, dan heb je al een streepje voor op de rest. Je kunt je heel gemakkelijk inschrijven bij StudiJob door op, ja daar komt het, inschrijven te klikken. Hier vul je je contactgegevens in, hoeveel uur je beschikbaar bent en kun je je cv uploaden. Zo simpel kan het zijn! Wij nemen daarna contact met je op om de vervolgstappen te bespreken.

Stap 2: Intake
Je gaat op intakegesprek met iemand van StudiJob, wat kun je verwachten?
Het intakegesprek biedt de mogelijkheid om jezelf te presenteren aan StudiJob. Per slot van rekening gaan wij jou uiteindelijk matchen aan jouw ideale (bij)baan! We proberen een zo compleet mogelijk beeld van je te krijgen.
Het is leuk als je wat vertelt over je hobby’s en interesses, maar ook over je studie(achtergrond) en werkervaring. Heb je specifieke wensen of eisen t.o.v. je nieuwe job? En tot slot, wat zijn je ambities? Waar zie jij jezelf over 5 jaar staan?
Kijk, dit biedt mooie mogelijkheden! We gaan je snel matchen aan een passende (bij)baan, en houden je up to date van het proces… Houd in de tussentijd ook zelf onze vacaturepagina actief in de gaten of er nieuwe vacatures binnenkomen die bij jou passen.

Stap 3: Passende vacature gevonden
Nadat je bij ons op intakegesprek ben geweest gaan wij opzoek naar een passende vacature. Dit kan vaak al snel gaan!
Omdat jouw intakeverslag is gedeeld met alle collega’s is iedereen ervan op de hoogte dat jij op zoek bent.
Het vinden van een passende vacature is dan ook echt een team effort. Daarnaast is het ook altijd mogelijk dat jijzelf die passende vacature bij ons op de website vindt. Solliciteer dan bij die specifieke vacature!
Wanneer wij een passende vacature hebben gevonden zullen wij jou daarmee benaderen en aangeven waarom wij denken dat deze vacature passend is voor jou. Mocht jij het daar ook mee eens zijn, dan gaan we de volgende stap voorbereiden: het voorstellen aan de opdrachtgever. Soms is het nodig om daarvoor en motivatiebrief te schrijven. Hierover meer in de volgende stap.

Stap 4: Schrijven motivatie & voorstellen
Ben je benaderd voor een openstaande vacature of heb je zelf een leuke job gezien op onze website?
Grote kans dat jou wordt gevraagd om een motivatiebrief te schrijven.
De motivatiebrief biedt de mogelijkheid om wat meer over jezelf te vertellen met als doel om ons en de opdrachtgever er van te overtuigen dat jij de ideale kandidaat bent. Maar wat neem je hier nu precies in mee?
Het is belangrijk om te realiseren dat andere kandidaten ook een brief schrijven, zorg er dus voor dat je brief er uit springt! Je zou na kunnen denken over de volgende vragen: waarom heb je interesse in de vacature? Waarom ben jij geschikt voor deze positie? Waaruit blijkt dat?
Wij stellen vaak drie kandidaten voor per vacature waarbij de opdrachtgever kiest met wie ze graag in gesprek willen. Word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Dat is goed nieuws!

Stap 5: Op gesprek
Je bent voorgesteld bij de klant, altijd spannend! Wij zien natuurlijk de match, maar zien zij dat ook?
In dit geval wel! Je wordt uitgenodigd op gesprek bij de opdrachtgever, zodat die jou, en een paar andere kandidaten, nog iets beter kan leren kennen. Op dit moment heeft de opdrachtgever jouw CV, motivatiebrief en een kort voorstelstukje vanuit ons. Je gaat op gesprek voor een functie, maar waarschijnlijk niet als enige. We informeren jou altijd hoeveel andere kandidaten op gesprek gaan en dan… is het aan jou!
Het gesprek is de uitgelezen kans om verder te bouwen op de documenten die zij al van je hebben. Vooraf kunnen we telefonisch nog even de belangrijkste punten doornemen. Heb jij bij alles op jouw CV een concreet voorbeeld? Naar welke competenties zoekt de opdrachtgever, en kan jij hard maken aan de hand van STAR-situaties dat jij deze bezit? Dit is jouw kans om je te onderscheiden van de andere kandidaten!

Stap 6: Aangenomen & tekenen contract bij StudiJob
Yes! Je hebt je laatste gesprek met de opdrachtgever gehad. Je bent door de gespreksrondes heen en de opdrachtgever is enthousiast. Je springt er uit en dat is mooi, want je bent aangenomen!
Ontzettend fijn natuurlijk, maar eerst moet het contract getekend worden zodat je echt kunt gaan beginnen. Hierin zijn de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden verwerkt. Lees het contract goed door en zodra je akkoord bent kun je gaan tekenen. Gefeliciteerd! Omdat je via ons bij de opdrachtgever werkt, teken je dit contract bij ons. Nu natuurlijk digitaal, dus lekker snel gefixt!

Stap 7: Aan de slag
We zijn alweer aangekomen bij de laatste stap binnen het sollicitatieproces! Na het (virtueel) tekenen van je contract is het zover…… Je gaat aan de slag! Vol goede moed ga je nu je nieuwe uitdaging aan.
Nog een paar laatste tips vanuit StudiJob: kom op tijd, wees representatief (ook via zoom), stel vragen en wees proactief! Dan kan er niets meer misgaan, toi toi toi!

Op zoek naar een baan met impact?

Enthousiast geworden over StudiJob? Kijk snel naar onze vacatures! Zo heb je voor je het weet een (bij)baan waardoor je zowel op persoonlijk- als op professioneel vlak groeit. Staat de beste match er niet tussen? Schrijf je dan in en ontvang de nieuwste vacatures direct in je inbox!

Check de vacatures Schrijf je in

Contact

Heb je vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

E-mail Bellen
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×