Hoe is het om als trainee data te werken? | StudiJob

Hoe is het om als data trainee te werken?

Een kort interview waarbij duidelijk wordt dat het consultancy bureau de aansluiting niet meteen zag, maar StudiJob wel.

“Het consultancy bureau zag de aansluiting niet meteen, StudiJob wel!”

Één van onze uitzendkrachten werkt sinds 16 mei 2022 bij één van de opdrachtgevers van StudiJob; een consultancy bureau. Na een intakegesprek met onze consulent Dorrit, is Can meteen voorgesteld en aangenomen. Sindsdien werkt hij als trainee binnen het Young Expert IT Program. Een baan die perfect bij hem past. Benieuwd naar Can zijn verhaal? Lees dan snel verder!

“Alles is mogelijk zolang je gemotiveerd bent”

“Er waren in het begin wat twijfels over de match tussen mij en het traineeship”, herinnert Can zich. “Ik ben wat ouder dan de gemiddelde trainee, en heb ook een andere studieachtergrond (milieutechniek). Maar gelukkig was daar Dorrit. Ze helpt je echt door het hele proces heen. Ze biedt een luisterend oor en stelt de juiste vragen.”

“Dorrit gaf mij het gevoel dat alles mogelijk is, zolang je maar gemotiveerd bent”, gaat hij verder. “Daardoor kon ik duidelijk mijn behoeftes aangeven en helemaal mezelf zijn. En met succes: het consultancy bureau bleek overtuigd!”  

“Het traineeship sluit perfect aan bij mijn wensen”

Vlak voor het begin van de coronapandemie in 2019 besluit Can te emigreren van Turkije naar Nederland. Hier moest ik een carrièreswitch maken. “Ik ben dol op wiskunde en statistiek, en omdat ik altijd al iets met computers wilde doen, begon ik aan de studie Data Science.” Na zijn studie gaat hij op LinkedIn op zoek naar zijn droombaan. “Zo kwam ik de vacature Traineeship Data van StudiJob tegen. Ik was gelijk enthousiast!”

“Omdat mijn studie erg theoretisch is, wil ik nu juist wat praktijkervaring opdoen, in de echte wereld. Daar is dit traineeship perfect voor. Het is een mooie eerste stap om na mijn studie ervaring op te doen in de branche” legt hij uit. “Daarnaast werkte ik in Turkije als onderzoeker altijd alleen, nu krijg ik de kans om samen met anderen in een team te werken.”

“Bedrijven vinden soft skills net zo belangrijk”

“In mijn ervaring kijken bedrijven niet alleen naar hard skills, maar vinden ze soft skills net zo belangrijk”, vertelt de data scientist. “Ook willen ze graag weten in wat voor omgeving je het liefst werkt: dynamisch versus rustig, zelfstandig of in teamverband. Door mijn opleiding en eerdere werkervaring heb ik een goede basis voor de vereiste vaardigheden.” 

Maar daar houdt het niet op. Ook gedurende het traineeship hoopt Can te blijven leren. “Zo blijf ik mezelf ontwikkelen, iets wat voor mij én mijn cv belangrijk is.” 

“Dit traineeship heeft alles wat ik nodig heb voor mijn toekomst”

“Ik zou graag willen blijven werken bij het consultancy bureau. Mijn team is ontzettend leuk en mijn collega’s slim, ondersteunend en zorgzaam”, vertelt hij enthousiast. “Dat is alles wat ik nodig heb tijdens mijn eerste jaar als data trainee. Ik kan niet wachten om meer data science projecten te starten!”

Wil je ook jouw droombaan vinden? Kijk dan eens tussen onze vacatures of schrijf je in. 

Op zoek naar een baan met impact?

Enthousiast geworden over StudiJob? Kijk snel naar onze vacatures! Zo heb je voor je het weet een (bij)baan waardoor je zowel op persoonlijk- als op professioneel vlak groeit. Staat de beste match er niet tussen? Schrijf je dan in en ontvang de nieuwste vacatures direct in je inbox!

Check de vacatures Schrijf je in

Contact

Heb je vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

E-mail Bellen
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×