StudiStartupJob

StudiStartupJob is een initiatief van StartupAmsterdam, IXAnext en StudiJob Uitzendbureau. Wij zijn dan ook preferred supplier voor StartupAmsterdam en IXAnext als het gaat om het matchen van studenten met startups & scale-ups voor betaalde kennis-bijbanen.

StudiJob matcht al ruim 18 jaar slimme studenten met organisaties voor kennisinhoudelijke bijbanen. Wij komen van oorsprong voort uit de Universiteit van Amsterdam, hierdoor zitten wij heel dicht op getalenteerde hbo- en wo-studenten. Een deel van onze winst staat ook ter beschikking aan kennisinstellingen, ook op het Science Park. Wij zijn partner van Starters4Communities en ACE Venture Lab en we investeren in de maatschappij door onze kennis belangeloos te delen, onder andere door het geven van gratis workshops aan studieverenigingen.

Missie

Wij zijn StudiStartupJob gestart omdat we willen bijdragen aan een aantrekkelijk en succesvol startup klimaat binnen de stad Amsterdam, door middel van het realiseren van een groei in bedrijvigheid en werkgelegenheid.

Voor de studenten zijn bijbanen bij startups en scaleups ook erg belangrijk en waardevol. StudiStartupJob wil alle Amsterdamse studenten de mogelijkheid geven om een relevante, betaalde kennis-bijbaan uit te voeren naast hun studie, in plaats van een baan in de horeca of detailhandel.
Studenten doen met kennisinhoudelijke bijbanen relevante werkervaring op naast hun studie, maken kennis met de (academische) ondernemerswereld, kunnen een netwerk opbouwen wat van onschatbare waarde kan zijn voor hun toekomst en positioneren zich met deze interessante bijbanen sterker op de arbeidsmarkt. Ze kunnen ook gratis deelnemen aan de workshops en trainingen van StudiJob en bouwen aan hun cv. Misschien wel nog belangrijker is dat we studenten zo kunnen enthousiasmeren om na hun studie ook werk te zoeken in de startup scene. Wie weet bedenkt een van deze talenten wel het concept voor de volgende disruptive startup.

Studenten doen relevante werkervaring op en onze opdrachtgevers kunnen hun focus op hun core business houden. Zo kunnen wij oprecht zeggen dat StudiJob gaat voor de match waar iedereen beter van wordt.

Netwerk

StudiJob heeft een uitgebreide database aan studenten en nauwe contacten met de faculteiten en decanen van de Hogeschool van Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam. Hierdoor zitten we enorm dicht op het talent! Enerzijds hebben we studenten met speciale expertises om specifieke functies in te vullen, anderzijds hebben we goede, gemotiveerde studenten die op algemenere klussen ingezet kunnen worden.

Uitbesteding HR

Zowel het werven en selecteren, het inhuren, als het managen van verdere HR taken wordt volledig overgenomen door de professionals van StudiJob Uitzendbureau. Daar heb je dus geen omkijken meer naar.

Weinig moeite, weinig risico

StudiJob is en blijft formeel werkgever van de uitzendkracht, bij ziekte hoeft de opdrachtgever niet te betalen. Mocht het budget onverhoopt opdrogen, dan is de opzegtermijn beperkt. Het risico voor opdrachtgevers is dus laag.

Ervaring

Met ruim 18 jaar ervaring zijn wij volwaardige gesprekspartners voor onze opdrachtgevers op het gebied van P&O, uitzenden bij StudiJob betekent ontzorging, gemak/comfort, flexibiliteit en professioneel HR advies.

Wat is jouw investering voor het inhuren van een student?

StudiStartupJob wil bijdragen aan een aantrekkelijk en succesvol startup klimaat binnen de stad Amsterdam, en startups en scaleups zijn belangrijk voor de economie, innovatie, werkgelegenheid en bedrijvigheid. Daarom krijgen deze organisaties bij StudiStartupJob korting.

Dankzij ons partnerschap met StartupAmsterdam en IXAnext kunnen wij startups een korting van 25 % aanbieden op de reguliere uitzendtarieven. Scaleups krijgen een korting van 13% op de reguliere tarieven.

Het uurtarief hangt uiteraard af van de hoogte van het bruto uurloon voor de student. Gemiddeld betaalt een startup €25,- ex btw per uur. Een scaleup betaalt gemiddeld €29,- ex btw per uur.

StudiStartupJob is opgezet om beginnende bedrijven te helpen hun business op te schalen door het inzetten van betaalbare studenten. Wij hanteren de volgende criteria voor een startup die in aanmerking wil komen voor de korting van €25%:

  • De startup heeft minder dan €100.000 pre of mid seed investering binnen gehaald;
  • De startup is jonger dan 3 jaar;
  • De startup heeft minder dan 10 FTE in dienst;
  • Nadat een student 520 uur voor de startup gewerkt heeft gaat de startup voor die student over naar het scaleup tarief.

Competenties studenten

Dankzij ons brede netwerk hebben we een grote talentenpool met veel expertises die voor startups belangrijk kunnen zijn. Zo zenden wij studenten uit met een achtergrond in onder andere marketing, finance, rechten, administratie, human resources, ICT en project management. Neem gerust contact op om te vragen of we iemand hebben die bij je past.

Flexibiliteit en snelheid

StudiStartupJob neemt het volledige werving en selectieproces van de opdrachtgever over. We werken snel; gemiddeld zitten er 7 dagen tussen het uitzetten en vervullen van een vacature. Uitzendkrachten kunnen via StudiJob maximaal 5,5 jaar flexibel werk verrichten, tegenover 2 jaar bij reguliere bedrijven.

Kennisdelingsessies

Startups en scaleups zijn meer dan welkom om deel te nemen aan StudiJob’s kennisdelingssessies die ieder kwartaal voor opdrachtgevers en uitzendkrachten georganiseerd worden. Op deze events kunnen ideeën gepitcht worden en kijken we met een diverse groep mensen of we tot werkbare oplossingen of suggesties kunnen komen.

Waarom betaal ik meer dan de werknemer ontvangt?

Het tarief is onder meer opgebouwd uit het bruto uurloon van de student, wachtdag compensatie, reserveringen (zoals vakantiedagen, kortverzuim en feestdagen), vakantiegeld en werkgeverslasten. Het overige gedeelte van het tarief bestaat uit onder meer de werkgeversverzekeringen, sociale verzekeringen en bedrijfskosten van StudiJob.

Geïnteresseerd?

Heb je al een specifieke klus in gedachten of kan je wat hulp gebruiken om jouw behoefte te vertalen naar een opdracht? We bespreken graag de mogelijkheden en denken altijd met je mee. De kortste opdracht is éénmalig 3 uur, de langste opdracht is 5,5 jaar fulltime werken. Onze kracht zit ‘m in de flexibiliteit en het talent dat we leveren. We kijken altijd naar de wens van de klant en samen met onze studenten en recent afgestudeerden kunnen we praktisch alles leveren op uitzendgebied.