Student-Assistent Econometrie (19u p/w)

Voor ondersteuning bij wetenschappelijk onderzoek voor een grote onderwijsinstelling is StudiJob per direct op zoek naar een:

Student-Assistent Econometrie (19u p/w)

Wat ga je doen als Student-Assistent Econometrie?

In deze functie ondersteun je een hoogleraar en een directe collega bij een onderzoek op het gebied van macro-economie en vergrijzingsproblematiek.
Als student-assistent draag je bij door literatuuronderzoek uit te voeren, mee te denken en te schrijven aan wetenschappelijke artikelen en input te leveren voor een extensie voor het bestaande computermodel.
Eventueel kunnen deze werkzaamheden ook leiden tot een Master Thesis.

Met welke software ga je aan de slag?

Voor dit onderzoek is er reeds een gedetailleerd en werkend computerprogramma dat is geschreven in Fortran 90. Dit is een voorloper van de programmeertaal C. Voor een nieuw paper zal een extensie moeten worden gemaakt, waar jij een bijdrage aan kan leveren. Fortran wordt nog veelvuldig gebruikt door ingenieurs ,technici en sommige econometristen.
De verwachting is dat een student-assistent met kennis van computertalen op basis van het reeds bestaande programma zich snel kan inwerken.

Wie zoeken we?

Wij zoeken een enthousiaste econometrist of kwantitatief econoom met kennis van macro-economie en belangstelling voor de vergrijzingsproblematiek.
We zoeken een zorgvuldige harde werker met ervaring met programmeren van modellen. Een mooie functie voor elke masterstudent die een wetenschappelijke carrière nastreeft..

Periode en inschaling

De student-assistent start per oktober voor een periode van 11 maanden (einddatum 1-9-2019) voor circa 19 uur per week. Vanwege het verwachte aantal uren per week komen voor deze functie alleen studenten in hun masterfase in aanmerking.
De werktijden zijn in overleg flexibel in te delen. Het loon is ingeschaald conform de cao voor Nederlandse Universiteiten, en zal uitkomen op bruto €15.32,- per uur.

Interesse?

Overweeg jij een wetenschappelijke carrière en wil je al tijdens je master een mooie start maken? Lijkt het jou leuk om een bijdrage te leveren aan een langlopend onderzoek en met een hoogleraar samen te werken? Meld je dan zo spoedig mogelijk door je cv en korte motivatie te mailen naar gijs@studijob.nl. Voor vragen, bel gerust naar 020-5353462. De gesprekken zullen eind september/begin oktober plaatsvinden, dus wees er snel bij!