Juridisch student-assistent (16u per week)

De Universiteit van Amsterdam (UvA) en Hogeschool van Amsterdam (HvA) hebben als één van hun doelstellingen om vanuit onderwijs en onderzoek maatschappelijke en economische meerwaarde te creëren. IXA is de afdeling waar de UvA en de HvA de valorisatietaak belegd hebben. IXA ondersteunt onderzoekers bij het vermarkten van onderzoeksresultaten via licenties en spin off bedrijven en het opzetten van samenwerkingsverbanden.

Bij IXA UvA-HvA werken twintig medewerkers verdeeld over drie expertiseteams; subsidie, business development en juridisch advies. Het team juridisch advies bestaat momenteel uit drie medewerkers.

Vanwege de toenemende vraag naar ondersteuning is IXA UvA-HvA op zoek naar een:

 Juridisch student-assistent (16u per week)

Als juridisch student-assistent werk je nauw samen met de juristen, business developers en subsidieadviseurs binnen het IXA office UvA-HvA en ondersteunt hen bij hun werkzaamheden. Als juridisch student-assistent ben je daarbij medeverantwoordelijk voor het opstellen en beoordelen van contracten die vanuit de UvA en de HvA nodig zijn in het kader van de valorisatieactiviteiten.

Wat ga je doen?

  • ondersteunen van juristen bij het opstellen en beoordelen van contracten en daaraan gelieerde zaken op het gebied van (gesubsidieerde) onderzoeksprojecten, samenwerking met bedrijfsleven / maatschappelijke organisaties en overige contracten in verband met kennisexploitatie (zoals confidential disclosure agreements en material transfer agreements);
  • behandelen van juridische aangelegenheden met betrekking tot kennisbescherming, kennisexploitatie en business development;
  • verrichten van juridisch onderzoek en het schrijven van (beleids-)notities., onder hoge druk en met pieken, de juiste hoeveelheden tegen de juiste kwaliteit te verwerken.

 

Welk profiel heeft de ideale kandidaat?

Om succesvol te kunnen opereren als juridisch student-assistent (paralegal) bij IXA UvA-HvA, dien je te voldoen aan het volgende profiel:

  • Afgestudeerd als Bachelor of ingeschreven als student bij een universitaire juridische opleiding, met kennis van contractenrecht/algemeen verbintenissenrecht en het  intellectueel eigendomsrecht. Kennis van – / belangstelling voor software gerelateerde IE/IT zaken (auteursrecht, open source licenties e.d.) is een pre;
  • een commerciële, zakelijke instelling en oog voor resultaat;
  • teamplayer;
  • een proactieve, servicegerichte houding;
  • affiniteit met wetenschappelijk onderzoek en de toepassingen hiervan.

Voor welke periode?

Het gaat om een veelzijdige functie in een boeiende, op ontwikkeling gerichte, organisatie. De functie biedt een uitgelezen kans voor een student rechtsgeleerdheid om de slag van theorie naar praktijk te maken en relevante werkervaring op te doen.

De werkzaamheden maken deel uit van de organieke functie van student-assistent. Het betreft een tijdelijke aanstelling met een omvang van ten minste 16 uur p/w (0,4 fte) tot en met 31 juli 2020. Bij gebleken geschiktheid is verlenging een mogelijkheid.

 

Voor welke arbeidsvoorwaarden kom jij in aanmerking?

 

Het salaris bedraagt bruto, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal € 1.916,- en maximaal € 2.233,- (CAO Nederlandse Universiteiten, salarisschaal SA), bij een volledige aanstelling.

Daarnaast bouw je per gewerkt uur ca. 22% aan reserveringen/verlofrechten op naast het bruto uurloon (o.a. vakantiedagen en vakantiegeld). Bovendien kan je als uitzendkracht van StudiJob gratis deelnemen aan verschillende trainingen en workshops. Meer informatie hierover is te vinden op onze website.

Ben jij beschikbaar en voldoe jij aan de functie-eisen? Stuur dan jouw recente CV met een motivatie naar: Myrthe@studijob.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Stephanie via 020-5353467.