Het verhaal van Esther

Studeren is inmiddels al weer heel erg lang geleden voor mij. Ik studeerde in 1989 af van de HBO Personeel & Organisatie in Den Haag (nu de Haagse Hogeschool). Eigenlijk wilde ik op mijn 15e al weg uit Nederland, mijn vrijheid tegemoet. Ik bedacht me dat het wel handig zou zijn om toch eerst een studie op te pakken, daarna zou ik het denk ik niet meer hebben gedaan.

Dus afgestudeerd, een half jaar gewerkt om geld te verdienen en toen: Freedom here I come! Ik zegde alles op: mijn baan, mijn appartement, spullen verkocht ik of gingen in opslag en weg was ik op mijn 21e.  In totaal bleef ik bijna 8 jaar weg. Mijn eerste stop was een jaar Italië waar ik goed Italiaans leerde spreken, werkte en genoot van het land, de mensen, het goede eten en de goddelijke wijnen! Ik wilde me nog niet binden aan vaste contracten dus ik vertrok naar Sint Maarten. 5 jaar lang was Sint Maarten mijn thuisbasis, een mooie exotische volgende langere stop. Werkzaam in de horeca, bij een Recording studio en als HR adviseur voor de lokale overheid. En natuurlijk zoveel mogelijk de omliggende eilanden verkennen. Hard gewerkt en veel geleerd. En toen…..tja, toen besloot ik dat ik graag ook Spaans wilde leren dus vertrok ik naar Chili, want waarom Spaans leren via een talencursus. Ook nu zegde ik alles op, verkocht ik mijn inboedel, beëindigde mijn baan en ging ‘gewoon’ weer alleen op pad.

En wat een prachtig land is Chili. Reizen per trein, zeilboot, auto en liften. Een heerlijk avontuur van anderhalf jaar. Helaas was het geld hierna zó ontzettend op dat ik wel terug naar Nederland moest. Ik was 29 toen ik weer terugkwam naar Nederland, en het avontuur was nog niet voorbij, Eigenlijk is het avontuur nooit voorbij. Terug in Nederland was het wel weer wennen, al mijn vrienden hadden een baan, een huis, een auto en soms zelf al een gezin. Ik had 2 koffers én een rugzak vol aan levenservaringen. Ik bleef 8 jaar. Gewerkt als HR Projectmanager op allerlei projecten via de Verenigde Naties, Deloitte &Touche en als zzp-er. Toen werd ik weer benaderd door Sint Maarten of ik de reorganisatie naar Landstatus op 10-10-‘10 wilde ondersteunen. En Naast de reorganisatie werkte ik als coach en gaf workshops zoals ‘Personal Leadership for Women’ en ‘Meditative  painting’. Totdat, na 7 jaar, een vriendin in Portugal vroeg of ik haar wilde helpen bij het opzetten van een restaurant. ‘Natuurlijk’ ging ik hierop in en Portugal is een heerlijke plek om te zijn. Dus besloot ik een B&B/Yoga Retraite center te openen. En die was succesvol, echter door allerlei praktische omstandigheden moest ik na drie jaar hiermee stoppen en besloot ik na 10 jaar te zijn weggeweest terug te komen naar Nederland. Wederom met 2 koffers en een rugzak vol levenservaringen en een enorme opslag met heel veel spullen.

 

Nu ben ik inmiddels weer anderhalf jaar terug. En via via kwam ik bij StudiJob terecht waar ik verantwoordelijk ben voor een aantal projecten én voor de werving van een nieuwe collega Junior Consulent. Interesse? Bel mij!

Wat ontzettend leuk is aan StudiJob is dat het een jonge en dynamische organisatie is die voor studenten allerlei leuke kennisbijbanen vindt. Wat kan ik aan deze organisatie bijdragen?

Door de diversiteit aan culturen en nationaliteiten heb ik een andere open kijk op mensen gekregen.Ik heb nog meer geleerd positief te blijven en door te zetten ook als het even lastig is. Zaken als lef hebben, innovatief zijn, flexibiliteit, out of the box denken en handelen heb ik mij eigen gemaakt.

Follow your dreams, geniet en kies het pad van vrij zijn. Dat hoeft niet persé in het buitenland te zijn. Dit gaat over authentiek zijn en kiezen voor wat voor je klopt. Dat is wat ik alle studenten en eigenlijk iedereen zou willen meegeven, welke keuze je ook maakt, maak deze omdat je hiermee trouw blijft aan jezelf. Wees moedig en kwetsbaar. Ik ben veel gevallen en er is voldoende mislukt en toch heb ik van geen enkele keuze ‘spijt’. ik ben er vooral een rijker mens door geworden en die rijkdom deel ik graag met anderen.