Even voorstellen: Colla!

Met veel plezier heb ik Colla mogen interviewen, Colla Scavenius om volledig te zijn. Inderdaad Cola alleen met dubbel ‘l’, zoals ik haar regelmatig zelf hoor zeggen als zij moet uitleggen hoe je haar naam schrijft en Scavenius vanwege haar Deense vader.

Zo’n 2 maanden geleden liep Colla bij ons binnen omdat zij op zoek was naar een bijbaantje van ongeveer 24 uur zodat zij daarnaast een artikel kon schrijven over haar scriptie. Zij had inmiddels haar studie Sociologie (met focus op sociale problematieken en beleid) afgerond en naast het zoeken naar een bijbaan en schrijven van een artikel was zij toch ook bezig te solliciteren naar een ‘grote mensenbaan’.

Colla deed een intake met Jeffrey Leurs, onze oud-collega en consulent bij de Onderwijs unit. Dit was zo’n leuk gesprek dat Colla tijdens het gesprek dacht “Ik wil wel jouw baan! Als ik dit soort gesprekken voor mijn werk mag doen en ik krijg er ook nog voor betaald, dan wil ik jouw baan!”
En zo geschiedde….. geheel onverwacht werd zij uitgenodigd voor een ‘echt’ sollicitatie gesprek en werd tot haar grote blijdschap ook nog aangenomen. Tja…. en toen kwam er van dat artikel schrijven niets meer terecht, dus daar moeten we helaas nog even op wachten.

En dus is Colla nu Junior Consulent bij de Onderwijs unit. En Colla is een echte Amsterdamse! Geboren in de Nieuwmarktbuurt op een woonboot. Een leuke buurt om als kind op te groeien; heerlijke levendig en tegelijkertijd voldoende rust in de straat om lekker buiten te spelen. En wat ook heel fijn was, was dat Colla een Opa heeft die een buitenhuis heeft aan de andere kant van Nederland waar zij vroeger heerlijk hutten bouwde in het bos en er nu regelmatig met vrienden naar toe gaat. Zo’n opa met een buitenhuis willen we allemaal wel, ik in ieder geval wel.

Colla omschrijft zichzelf onder andere als “Heel sociaal! Ik vind het heerlijk om mensen om mij heen te hebben, om met mensen samen te werken en belangrijk ook iets voor mensen te kunnen betekenen.”

En dat is ook wat haar bij StudiJob zo blij maakt. Ze heeft contact met uitzendkrachten en opdrachtgevers, ze werkt in een team en er is geen sprake van onderlinge competitie, we doen het echt allemaal samen! En daarmee maakt ook Colla uitzendkrachten en opdrachtgevers blij door hen aan elkaar te koppelen. De perfecte baan dus!

Van reizen houdt Colla ook wel. Ze heeft 6 maanden in Barcelona gewoond en Spaans gestudeerd. En met familie in Brazilië is dat een land waar zij zeer regelmatig geweest is en nog steeds komt. Tja, een ondernemende Opa die daar vroeger een cacao plantage startte maakt dus dat er ook wel een klein beetje ‘roots’ voor Colla in Brazilië liggen. Zou Colla nog eens in het buitenland willen wonen en werken net als haar opa? Misschien wel, alleen Colla heeft een hele lieve vriend die erg gehecht is aan Nederland, dus de kans is klein dat dat gaat gebeuren. Dat vinden wij bij StudiJob dan wel weer fijn!

Dus, wanneer je bij StudiJob binnenloopt of ons belt en je krijgt Colla aan de telefoon weet je nu in ieder geval een klein beetje meer over wie zij is!