DISC Communicatiestijlentraining

Op donderdag 7 maart hebben we met de nieuwe collega’s van StudiJob en een aantal uitzendkrachten deelgenomen aan de DISC communicatiestijlentraining. Een training waar in ieder geval de collega’s al een tijd naar uitkeken gezien de positieve verhalen van anderen. En zoals verwacht: de training was een succes!

Onder leiding van Nan Uijtdewillegen hebben we geleerd over de vier verschillende communicatiestijlen die worden gehanteerd. Door alle vier de communicatiestijlen uit te vergroten werd op een humoristische en zeer herkenbare manier duidelijk welke communicatiestijl iedereen zelf hanteert.

Doordat de communicatiestijlen sterk van elkaar kunnen verschillen –dominant v. passief, formeel v. informeel- kan het zo zijn dat je boodschap niet overkomt zoals jij wil of verwacht. Tijdens de training hebben we, allereerst, inzicht gekregen in onze eigen manier van communiceren. Vervolgens hebben we geleerd hoe we een communicatiestijl herkennen bij de persoon waarmee we spreken en hoe we ons op deze communicatiestijl kunnen aanpassen.
Hoe onze dag er precies uit zag kun je hier lezen.

Gedurende de hele dag hebben we rollenspellen gedaan en optimaal kunnen oefenen met de verschillende communicatiestijlen. Wil jij zo goed mogelijk je boodschap kunnen overbrengen en ben je geïnteresseerd in de verschillende communicatiestijlen die mensen hanteren, dan raad ik je zeker aan om je in te schrijven voor de volgende DISC training op 11 juli!