Assistent Studieadviseur (32 uur per week)

Voor de Faculteit der Geesteswetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam zijn wij op zoek naar een:

Assistent Studieadviseur (32 uur per week)

Waar kom jij te werken?

De Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw) is de grootste faculteit in haar soort in Nederland. Deze brede faculteit herbergt een waaier aan vakgebieden – zoals vreemde talen, Nederlands, geschiedenis, de kunstwetenschappen, archeologie, religiestudies en wijsbegeerte – en jonge, pionierende vakgebieden – zoals nieuwe media, digital humanities, conservering en restauratie.

De afdeling Onderwijs verzorgt de onderwijsondersteuning voor alle opleidingen van de Faculteit der Geesteswetenschappen. Het team van studieloopbaancoördinatoren ondersteunt de Bacheloropleidingen van de faculteit bij administratieve en logistieke afhandeling van de studiebegeleiding. We zoeken met onmiddellijke ingang een collega voor ondersteuning  van de opleidingen binnen het onderwijscluster Moderne vreemde talen, taalwetenschap en Neerlandistiek.

En wat doe jij als Assistent Studieadviseur?

De studieloopbaancoördinator is verantwoordelijk voor de administratieve en logistieke organisatie van matching (studiekeuze-check) tot BSA (Bindend Studieadvies) voor aankomende bachelor studenten Daarbij horen de volgende taken:

 • Administratieve en logistieke afhandeling van studiebegeleiding.
 • Het organiseren van de logistiek rondom matching, intake, introducties, tutoraat en Bindend Studie Advies (BSA) van de opleidingen binnen het onderwijscluster;
 • zorgdragen voor een goede dossieropbouw van de studenten in SIS;
 • het beheer van de (online) formulieren.
 • Informeren en adviseren van studenten en medewerkers door:
 • het eerste aanspreekpersoon te zijn aangaande (de organisatie van) het tutoraat, matching en andere aspecten van de studieloopbaanbegeleiding;
 • het organiseren van het tutoren-overleg per onderwijscluster

Belangrijk om te noemen is dat er nu voornamelijk behoefte is aan iemand die per direct kan ondersteunen met het plannen van tutorgesprekken in de systemen Reflex-online en SIS.

Herken jij jezelf ook nog eens in onderstaand profiel?

We zoeken een enthousiaste en ervaren studieloopbaancoördinator. Iemand die uitstekend zelfstandig kan werken. Je bent organisatorisch sterk en kunt goed plannen. Hierdoor houdt je het overzicht, ook tijdens drukke periodes. Je bent niet bang voor verantwoordelijkheid, bent stressbestendig en je hebt een dienstverlenende instelling.

Zie jij een uitdaging in het in goede banen leiden van de processen rond studieloopbaanbegeleiding en houd je ervan op een heldere manier inzichten te presenteren op basis van solide data-analyses? Dan is dit wellicht een functie voor jou.

Je beschikt over de volgende kwalificaties en vaardigheden:

 • HBO of Academisch werk- en denkniveau
 • Relevante opleidingsachtergrond in Sociale- of Geesteswetenschappen
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en het Engels
 • Aantoonbare werkervaring met SIS, ervaring met Topdesk, (online) aanmeldformulieren en softwareprogramma’s is een pré
 • Aantoonbare ervaring met én interesse in complexe administratie
 • Uitstekende organisatorische, en planningsvaardigheden
 • Ervaring op het gebied van data-analyse en het aanleveren van managementinformatie is een pré

Wat bieden wij jou als Assistent Studieadviseur?

Een uitdagende functie waarbij eigen initiatief en zelfstandigheid wordt gewaardeerd en je veel autonomie hebt, binnen een mooie internationale werkomgeving in het hart van Amsterdam. Dit alles in een aanstelling voor 32 uur per week voor de periode van minimaal 4 maanden, met kans op verlenging bij wederzijds bevallen. Daarnaast bieden wij een uurloon in schaal 8 van de cao Nederlandse Universiteiten (minimaal €2793,- op basis van 38-urige werkweek). Dit is exclusief 22% aan reserveringen die je opbouwt als je via StudiJob werkt. Ook kom je in aanmerking voor gratis trainingen, workshops en coaching via Studijob.

Interesse?

Stuur dan zo spoedig mogelijk je cv en motivatiebrief naar Hanne@StudiJob.nl. Voor vragen kun je contact opnemen via 020-535 34 61.